• Het Voert 3E, Grootebroek
  • info@strijbisadvocatuur.nl
  • +31 (0)228 - 51 66 11

Mediation

Wie besluit te gaan scheiden, kan kiezen voor mediation of voor ieder een eigen familierechtadvocaat. Ongeacht uw keuze, in beide gevallen kunt u terecht bij Strijbis Advocatuur & Mediation. Monique Strijbis – van der Raaij is zowel advocaat als mediator.

Wanneer u kiest voor mediation, kunt u een afspraak maken voor een gezamenlijk intakegesprek. Dit eerste gesprek vindt altijd met beide partners tegelijk plaats. Monique Strijbis – van der Raaij zal dan uitleg geven over de gang van zaken en vervolgens uw vragen beantwoorden. Dit gesprek kan zowel live op kantoor plaatsvinden als online middels videobellen. Voorafgaand aan het intakegesprek krijgt u nadere informatie toegezonden.

De vervolggesprekken kunnen zowel live op kantoor als online middels videobellen plaatsvinden.

Tijdens het mediationtraject wordt u begeleid op zowel juridisch, als op relationeel en emotioneel gebied. U wordt geholpen bij het op gang brengen of houden van moeilijke gesprekken. Wanneer de mediation tot overeenstemming leidt, zullen de afspraken in een overeenkomst (echtscheidingsconvenant) worden vastgelegd. Het ondertekenen van de overeenkomst vindt plaats op het kantoor van Strijbis Advocatuur & Mediation.

Wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, zal Strijbis Advocatuur en Mediation uiteraard ook zorg dragen voor de afwikkeling van de scheidingsprocedure bij de rechtbank.